PucharWISLY2013-logo

W 2013 roku odbędą się w Warszawie dwie edycje „Pucharu Wisły”, wioślarskiego wyścigu osad cztero i ośmioosobowych. Tak jak w ubiegłym roku na Wiśle wystartują załogi juniorów, seniorów i weteranów tej dyscypliny sportowej, oraz osady ze szkół ponadpodstawowych, liceów i uczelni wyższych. Zbierzemy się razem pod egidą Towarzystwa Wioślarskiego Syrenka dwukrotnie tj. 18 maja na wiosnę i 28 wrzesnia jesienią. Eliminacje odbędą się w widowiskowym systemie pucharowym.

Czytaj dalej

Syrenka zaprasza na drugą edycję „Hamburek w Warszawie”. W niedzielę 12 maja, w ramach Święta Wisły, na plaży przy Moście Łazienkowskim (Saska Kępa), odbędą się pokazy łodzi wiosłowych, tzw. hamburek. Impreza rozpoczyna się o godzinie 10 i potrwa do 16. W programie są mini regaty wioślarskie na łodziach trzy i dwuosobowych. W imprezie udział wezmą pasjonaci i weterani wioślarstwa. Zainteresowani będą mogli spróbować własnych sił pod okiem doświadczonych wioślarzy i instruktorów. Oferujemy bufet i rożen.

Czytaj dalej

PucharWISLY2012-logoImpreza odbyła się w Warszawie 29 września.
Puchar Wisły w kategorii liceów wygrała osada z XIV LO im. Stanisława Staszica w składzie:
1) Jerzy Baczyński 2) Arkadiusz Bogdanowski 3) Michał Kurtyka 4) Witold Jaworski  5) Kuba Kreft 6) Rafał Stefański 7) Zuzanna Olszewska 8) Jacek Koperski.
Sternik i trener: Maryla Gnojek
Relację z Pucharu Wisły przeprowadził TVN i TVP. Zdjęcia z imprezy znajdą się w osobnym albumie.

Syrenka zaprasza na wydarzenie inauguracyjne, czyli hamburki w Warszawie. W sobotę 19 maja, w ramach Święta Wisły, na plaży przylegającej do Mostu Łazienkowskiego (Saska Kępa), odbędą się pokazy łodzi wiosłowych, tzw. hamburek. Impreza rozpoczyna się o godzinie 10 i potrwa do wieczora. W programie są mini regaty wioślarskie na łodziach trzy i dwuosobowych. W imprezie udział wezmą pasjonaci i weterani wioślarstwa. Zainteresowani będą mogli spróbować własnych sił pod okiem doświadczonych wioślarzy i instruktorów tej dyscypliny sportu. Przewidziany jest wioślarski bufet.

Czytaj dalej